Huidveroudering

Wil jij er ook jonger uitzien? En is botox of plastische chirurgie een stap te ver. Ouder worden we allemaal maar wie wil er nou niet mooi oud worden. Naarmate we ouder worden, worden de lijntjes, rimpels en verslapping helaas zichtbaar.

Continue reading

Rimpels

Herken jij het ook, het moment dat je de eerste fijne lijntjes ziet ontstaan bij de ogen? 

Dit zijn de kraaienpootjes, gevolgd door de rimpels die ontstaan door spiercontractie, zoals voorhoofdrimpels en de wel bekende frons. Deze tweede soort rimpels worden ook wel dynamische rimpels genoemd, omdat ze ontstaan door de mimiek die we gebruiken tijdens het communiceren. Een derde soort rimpel is de statische rimpel, dit zijn de rimpels die altijd zichtbaar zijn bijv. rondom de mond en ogen.  Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om lijntjes en rimpels te verminderen.

Huidverslapping

Herken je dit? Na het verschijnen van lijntjes en rimpeltjes zie je ook dat je huid zich gaat verslappen. 

Dat komt doordat je huid volume verliest door afname van vet, spier en botweefsel. Daardoor wordt je huid met de jaren dunner en slapper.
Huidverslapping uit zich in overhangende oogleden, het zichtbaarder worden van je neus lippen plooi, vermindering in contour van je kaaklijn, een onderkin en de welbekende hamsterwangen.