Skip to content

Esse Probiotic Skincare

Skin Solutions werkt onder andere met merk Esse Probiotic Skincare.

Een natuurlijke en biologische lijn die zich richt op de microflora van de huid (microbioom). Onderzoek heeft aangetoond dat de huid bestaat uit miljarden bacteriën. Deze bacteriën zitten diep in je huidstructuur en werken samen met je eigen huidcellen, om de ingewikkelde chemie te waarborgen die zorgt voor een stralende huid. De bacteriën op je huid zijn dus net zo belangrijk als de bacteriën in je darmen.

Prebiotica en probiotica in Esse

Esse heeft daarom aan de producten pre,- en probiotica toegevoegd. Esse bezaait de huid met goede bacteriën die de strijd aangaan met pathogenen die o.a. huidveroudering veroorzaken. Met prebiotica, het voedsel voor de goede bacteriën, wordt het microbioom gevoed, om zo de huidflora weer gezond en in balans te krijgen.

Esse is vrij van synthetische ingrediënten en schadelijke conserveringsmiddelen

Schadelijke conserveringsmiddelen en andere synthetische ingrediënten kunnen de balans van het microbiologisch milieu van de huid verstoren en worden daarom ook niet gebruikt in de producten van Esse.

Esse is zeer geschikt voor een gevoelige en allergische huid

Esse Sensitive lijn combineert pre,-en probiotica samen met zachte biologische ingrediënten om de barrièrefunctie van de huid te herstellen om overgevoeligheid te verminderen. De ingrediënten van de producten leren de huid minder (allergisch) te reageren waardoor de kans op een allergische reactie heel klein is. Dit zorgt voor een verbeterde barrièrefunctie, vasthouden van vocht in de huid en het buiten houden van giftige stoffen waardoor het verouderingsproces kan worden vertraagd.

Esse is biologisch, vegan, dierproefvrij en CO2-neutraal

Ook fijn om te weten is dat Esse vegan, gecertificeerd biologisch, dierproefvrij en CO2-neutraal is.

Hoe ga ik te werk?

Na een zorgvuldige analyse geef ik je graag advies over de mogelijkheden en de juiste behandeling. De aanpak naar een mooie huid is de juiste thuisverzorging,  huidverbeterende behandelingen en eventueel een aanpak van binnenuit. Dit alles samen zorgt voor een prachtige stralende huid!

Vrijblijvende huidanalyse

Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake! Stuur me een berichtje via e-mail info@skinsolutionswaalwijk.nl of via whatsapp: 06-48273362. Dan bespreken we jouw wensen voor je huid en maak ik een huidanalyse. Ik geef je graag een uitleg over de mogelijke behandelingen die voor jou geschikt zijn.