Skip to content

Gevoelige huid/allergische huid

Gevoelige huid/allergische huid

Heb jij ook zo’n last van je gevoelige huid?

Je huid ziet er rood uit, is droog met schilfertjes, rode bultjes of zelfs jeuk tot een branderig gevoel. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je huid gevoelig kan zijn, zoals:

  • een (allergische) reactie op cosmetica, door parfum en conserveringsmiddelen die verwerkt zijn in cosmetica
  • rosacea 
  • eczeem, seborrisch eczeem 
  • beschadigde huidbarrière 
  • voeding
  • huidveroudering, de huid wordt naar mate we ouder worden dunner en de talgproductie neemt af waardoor de huid droger en gevoeliger wordt

Waarschijnlijk heb je al veel verschillende producten geprobeerd met weinig verbetering of heb je zelfs meer huidirritatie gekregen. 

Welke behandeling is geschikt?

Het is belangrijk dat je huidbarrière hersteld wordt. Dit kan door radiofrequentie en de producten van Esse Skincare.

De producten van Esse Skincare van de Sensitive lijn combineert pre,-en probiotica samen met zachte biologische ingrediënten om de barrièrefunctie van je huid te herstellen om overgevoeligheid te verminderen. De ingrediënten van de producten leren de huid minder (allergisch) te reageren.
Schadelijke conserveringsmiddelen en andere synthetische ingrediënten kunnen de balans van het microbiologisch milieu van de huid verstoren en worden daarom ook niet gebruikt in de producten van Esse. Dit zorgt voor een verbeterde barrièrefunctie, vasthouden van vocht in de huid en het buiten houden van giftige stoffen waardoor het verouderingsproces kan worden vertraagd.

Geschikte behandelingen voor Gevoelige huid/allergische huid

Vrijblijvende huidanalyse

Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake! Stuur me een berichtje via e-mail info@skinsolutionswaalwijk.nl of via whatsapp: 06-48273362. Dan bespreken we jouw wensen voor je huid en maak ik een huidanalyse. Ik geef je graag een uitleg over de mogelijke behandelingen die voor jou geschikt zijn.

Andere huidproblemen