Huidveroudering

Wil jij er ook jonger uitzien? En is botox of plastische chirurgie een stap te ver. Ouder worden we allemaal maar wie wil er nou niet mooi oud worden. Naarmate we ouder worden, worden de lijntjes, rimpels en verslapping helaas zichtbaar.

Continue reading

Rimpels

Herken jij het ook, het moment dat je de eerste fijne lijntjes ziet ontstaan bij de ogen? 

Dit zijn de kraaienpootjes, gevolgd door de rimpels die ontstaan door spiercontractie, zoals voorhoofdrimpels en de wel bekende frons. Deze tweede soort rimpels worden ook wel dynamische rimpels genoemd, omdat ze ontstaan door de mimiek die we gebruiken tijdens het communiceren. Een derde soort rimpel is de statische rimpel, dit zijn de rimpels die altijd zichtbaar zijn bijv. rondom de mond en ogen.  Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om lijntjes en rimpels te verminderen.

Huidverslapping

Herken je dit? Na het verschijnen van lijntjes en rimpeltjes zie je ook dat je huid zich gaat verslappen. 

Dat komt doordat je huid volume verliest door afname van vet, spier en botweefsel. Daardoor wordt je huid met de jaren dunner en slapper.
Huidverslapping uit zich in overhangende oogleden, het zichtbaarder worden van je neus lippen plooi, vermindering in contour van je kaaklijn, een onderkin en de welbekende hamsterwangen. 

Acné

Door een verhoogd gehalte aan talg en dode huidcellen kan de huid verstopt raken. Als gevolg van een bacterie kunnen de talgkliertjes gaan ontsteken waardoor mee-eters, comedonen en puisten ontstaan.

Continue reading

Rosacea

Bloos je snel, heb je last van roodheid op je wangen, kin, neus en/of voorhoofd? Of heb je zichtbare haarvaatjes in je huid (couperose) en soms ook nog ontstoken acne-achtige puistjes? Dit zijn allemaal symptomen van rosacea.

Rosacea is een vervelende huidaandoening in je gezicht, waar je erg onzeker door kan worden. Merk je ook dat je rosacea verergerd bij:

 • gekruid eten
 • stress
 • gevoeligheid of intolerantie van voeding
 • alcohol
 • heet douchen/baden en sauna
 • zon/weersinvloeden
 • bepaalde ingrediënten in cosmetica

Door zowel van buiten als van binnenuit de rosacea aan te pakken kunnen we er samen voor zorgen dat je huid in goede conditie komt en dat jij je zelfverzekerder voelt. 

Huidconditie verbeteren

Wil je de algehele huidconditie verbeteren of ben je al gezegend met een mooie huid en wil je die graag zo houden? Je krijgt je huid immers maar 1 keer en daar moet je de rest van je leven mee doen.

Door om de 8 weken een afspraak te maken voor een huidverbeterende behandeling met ondersteuning van goede thuisverzorging en een gezonde lifestyle blijf je een mooie stralende huid houden.

Couperose

Stoor jij je ook zo aan die rode adertjes op je wangen, waardoor het lijkt alsof je constant bloost? 

Dit is couperose. Als je ouder wordt, wordt je huid dunner en kun je last van couperose krijgen. Bij couperose zijn kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) beschadigd en blijven de bloedvaatjes verwijd. Dit uit zich in talrijke rode en/of paarse bloedvaatjes in je gezicht.
Couperose kan verergeren bij temperatuurverschillen, medicijn gebruik, alcohol, hormonale veranderingen en blootstelling aan zonlicht. 

Gevoelige huid/allergische huid

Heb jij ook zo’n last van je gevoelige huid?

Je huid ziet er rood uit, is droog met schilfertjes, rode bultjes of zelfs jeuk tot een branderig gevoel. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je huid gevoelig kan zijn, zoals:

 • een (allergische) reactie op cosmetica, door parfum en conserveringsmiddelen die verwerkt zijn in cosmetica
 • rosacea 
 • eczeem, seborrisch eczeem 
 • beschadigde huidbarrière 
 • voeding
 • huidveroudering, de huid wordt naar mate we ouder worden dunner en de talgproductie neemt af waardoor de huid droger en gevoeliger wordt

Waarschijnlijk heb je al veel verschillende producten geprobeerd met weinig verbetering of heb je zelfs meer huidirritatie gekregen. 

Welke behandeling is geschikt?

Het is belangrijk dat je huidbarrière hersteld wordt. Dit kan door radiofrequentie en de producten van Esse Skincare.

De producten van Esse Skincare van de Sensitive lijn combineert pre,-en probiotica samen met zachte biologische ingrediënten om de barrièrefunctie van je huid te herstellen om overgevoeligheid te verminderen. De ingrediënten van de producten leren de huid minder (allergisch) te reageren.
Schadelijke conserveringsmiddelen en andere synthetische ingrediënten kunnen de balans van het microbiologisch milieu van de huid verstoren en worden daarom ook niet gebruikt in de producten van Esse. Dit zorgt voor een verbeterde barrièrefunctie, vasthouden van vocht in de huid en het buiten houden van giftige stoffen waardoor het verouderingsproces kan worden vertraagd.

Pigmentvlekken

Stoor jij je aan je pigmentvlekken? Ik help je graag! 

Blootstelling aan de zon verergeren pigmentvlekken maar ook andere invloeden zoals, huidveroudering, hormonale invloeden, beschadiging van de huid (bijv. bij acne) en medicijngebruik.

Verschillende soorten pigmentatie zijn:

MELASMA

Heb je pigmentvlekken op je voorhoofd, jukbeenderen, wangen of bovenlip?

Dan heb je waarschijnlijk last van een zwangerschapsmasker (melasma).
Tijdens de zwangerschap is er een verhoogde productie van oestrogeen en progesteron wat de aanmaak van melanine stimuleert en daardoor kunnen pigmentverstoringen zichtbaar worden. Ook het gebruik van anticonceptie kan deze pigmentvlekken veroorzaken. 

Welke behandeling is geschikt?

OUDERDOMSVLEKKEN

De naam zegt het al “ouderdomsvlekken”, ze worden zichtbaar als we ouder worden en als de huid veel blootgesteld is aan de zon. De pigmentvlek lijkt op de huid te liggen en voelt vaak wat ruwer aan.

Welke behandeling is geschikt?

POSTINFLAMMATOIRE HYPERPIGMENTATIE (PIH)

Heb je last van acne, dan ook vermoedelijk van PIH. 

PIH is een pigmentverstoring die veroorzaakt wordt door beschadiging van de huid, bijvoorbeeld na een puistje of als je een puistje verkeerd uitknijpt of eraan gekrabd hebt.

Welke behandelingen zijn geschikt?

Wallen, donkere kringen ogen

Heb je een verminderde nachtrust? Dan kun je wallen onder je ogen krijgen. Maar ook het verouderingsproces, de zon en erfelijke factoren kunnen wallen en donkere kringen veroorzaken.

Naast dat voldoende slaap en water drinken kunnen helpen, kun je door middel van radiofrequentie en bindweefselmassage afvalstoffen afvoeren en het bindweefsel versterken waardoor donkere kringen en wallen verminderen.