Skip to content

Huidveroudering

Huidveroudering

Oorzaak van huidveroudering

Het begint al vanaf ons 25ste levensjaar. De opperhuid wordt dunner en de aanmaak van collageen en elastine neemt af waardoor er lijntjes, rimpels en huidverslapping ontstaat. Daarnaast wordt je huid ook droger en gevoeliger, pigmentvlekjes worden zichtbaar en je huidstructuur veranderd.

Naast het natuurlijke verouderingsproces spelen hormonale veranderingen maar ook externe factoren een belangrijke rol. Overmatige blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces, net als roken, suikers, alcohol, medicijn gebruik en stress. 

Vind je het ook zo confronterend om te zien dat je huid verouderd? Ik kan je helpen!

Wanneer je ouder wordt, verslapt de huid. Dat komt doordat de huid volume verliest door afname van vet, spier en botweefsel. De huid wordt hierdoor dunner en slapper.
Huidverslapping uit zich in overhangende oogleden, het zichtbaarder worden van de neus lippen plooi, vermindering in contour van de kaaklijn, een onderkin en de welbekende hamsterwangen. 

Geschikte behandelingen voor Huidveroudering

Vrijblijvende huidanalyse

Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake! Stuur me een berichtje via e-mail info@skinsolutionswaalwijk.nl of via whatsapp: 06-48273362. Dan bespreken we jouw wensen voor je huid en maak ik een huidanalyse. Ik geef je graag een uitleg over de mogelijke behandelingen die voor jou geschikt zijn.

Andere huidproblemen

Voor en na behandeling Huidveroudering