Skip to content

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Stoor jij je aan je pigmentvlekken? Ik help je graag! 

Blootstelling aan de zon verergeren pigmentvlekken maar ook andere invloeden zoals, huidveroudering, hormonale invloeden, beschadiging van de huid (bijv. bij acne) en medicijngebruik.

Verschillende soorten pigmentatie zijn:

MELASMA

Heb je pigmentvlekken op je voorhoofd, jukbeenderen, wangen of bovenlip?

Dan heb je waarschijnlijk last van een zwangerschapsmasker (melasma).
Tijdens de zwangerschap is er een verhoogde productie van oestrogeen en progesteron wat de aanmaak van melanine stimuleert en daardoor kunnen pigmentverstoringen zichtbaar worden. Ook het gebruik van anticonceptie kan deze pigmentvlekken veroorzaken. 

Welke behandeling is geschikt?

OUDERDOMSVLEKKEN

De naam zegt het al “ouderdomsvlekken”, ze worden zichtbaar als we ouder worden en als de huid veel blootgesteld is aan de zon. De pigmentvlek lijkt op de huid te liggen en voelt vaak wat ruwer aan.

Welke behandeling is geschikt?

POSTINFLAMMATOIRE HYPERPIGMENTATIE (PIH)

Heb je last van acne, dan ook vermoedelijk van PIH. 

PIH is een pigmentverstoring die veroorzaakt wordt door beschadiging van de huid, bijvoorbeeld na een puistje of als je een puistje verkeerd uitknijpt of eraan gekrabd hebt.

Welke behandelingen zijn geschikt?

Geschikte behandelingen voor Pigmentvlekken

Vrijblijvende huidanalyse

Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake! Stuur me een berichtje via e-mail info@skinsolutionswaalwijk.nl of via whatsapp: 06-48273362. Dan bespreken we jouw wensen voor je huid en maak ik een huidanalyse. Ik geef je graag een uitleg over de mogelijke behandelingen die voor jou geschikt zijn.

Andere huidproblemen

Voor en na behandeling Pigmentvlekken